+
Bild: Serneke.
 • Serneke bygger åt Akademiska Hus

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-26 16:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus har tecknat avtal med Serneke för bygget av en ny byggnad för Handelshögskolan i Göteborg. Det nya huset blir 12 000 kvadratmeter stort, och ordervärdet ligger på 350 miljoner kronor.

  Idag består Handelshögskolan vid Göteborgs universitet av cirka 450 anställda och 8 000 studenter. För att kunna expandera ytterligare och samla sin verksamhet krävs tillgång till moderna kontor och undervisningslokaler.

  – Det här är ett fantastiskt prestigeprojekt som vi är väldigt glada att få vara del av tillsammans med Akademiska Hus. Det blir en viktig byggnad för Göteborg, säger Peter Carlzon, arbetschef på Serneke Bygg.

  Ett förverkligande av projektet förutsätter beslut från Akademiska Hus styrelse samt nödvändiga myndighetsbeslut.

  En arkitekttävling arrangerades av Akademiska Hus i samråd med Sveriges Arkitekter, Göteborgs Stad och Trafikverket och i nära samverkan med Göteborgs universitet. Den vanns 2015 av förslaget Annex ritat av Johannes Norlander Arkitektur. Den nya byggnaden som bland annat ska innehålla undervisningslokaler, kontor, studentarbetsplatser, lokaler för drift och kårverksamhet ska byggas i anslutning till Handelshögskolans lokaler på Vasagatan i centrala Göteborg. En del av högskolans befintliga byggnad ska rivas för att lämna plats åt nybyggnationen.

  När detaljplanen vunnit laga kraft, troligen 2019, kan man ansöka om rivnings- och byggnadslov. Rivning av befintlig byggnad och därmed byggstart är beräknad till 2020 med möjlig inflyttning 2023.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived