+
Illustration: Petter Furå.
 • Planerar 100 nya bostäder i Umeå

  PUBLICERAD 2017-10-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-20 11:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Byggnadsnämnden i Umeå har antagit detaljplan för cirka 100 bostäder på Rikshems fastighet på Sandbacka i Umeå.

  Planområdet planeras att förtätas med cirka 7 400 kvadratmeter bostäder i form av tre punkthus. De nya punkthusen är en del i Rikshems utveckling av stadsdelen Haga där man sedan tidigare även förvärvat intilliggande fastigheter. Byggstart planeras till slutet på 2018.

  Rikshem har funnits i staden i cirka två år och har bostäder i tio områden runt om i Umeå. Rikshems första cirka 600 lägenheter i Umeå köptes av Akelius i november 2015 och en andra transaktion på cirka 800 lägenheter, från Lerstenen tillträddes i januari 2017. I mars 2017 förvärvade Rikshem även en samhällsfastighet med en total area om cirka 3 500 kvadratmeter och 48 lägenheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived