+
Brunnshög Foto: Lunds kommun
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  PUBLICERAD 2017-10-20 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

  – Det händer mycket i Lund, nu är centrala Brunnshög färdigt att börja bygga med handel, service och nästan 1 000 nya bostäder, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden i Lund, i ett pressmeddelande.

  Brunnshög får en stadsdelspark och ett centrum med torg vid spårvägshållplatsen. Planerna gör det möjligt att bygga bostäder, kontor, handel och service. Mark har redan anvisats till bland annat ICA, Veidekke, Wästbygg och Sydö Property.

  – Första spadtaget för Brunnshög togs i oktober med tre spännande projekt som banar väg för en positiv utveckling av Lunds kommuns nya stadsdel. I kommande etapp är innovativa lösningar för ett smart boende och vardag på agendan. Det sker många intressanta initiativ och samtal mellan innovationsbolag, byggherrar och kommunen, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, i ett pressmeddelande.

  Sju stadsdelskvarter med både flerfamiljshus och radhus planeras i de så kallade parkkvarteren, nära stadsdelsparken Nobelparken.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x