+
Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.
 • “Logiskt att bredda mot hyresrätter”

  PUBLICERAD 2017-10-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-12 09:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Wallenstam häromdagen meddelade att de omvandlar ett bostadsrättsprojekt till hyresrätter meddelar Tobin Properties, med tydligt fokus på bostadsrätter, att de breddar sitt utbud med hyresrätter.

  Erik Karlin, vd på Tobin Properties, säger att Tobins bedömning är att marknaden för nyproducerade bostäder i Stockholm är lugnare idag jämfört med “den överhettade situationen 2016”.

  – Samtidigt bedömer vi att vårt segment av marknaden, med bostäder i attraktiva projekt i fantastiska lägen till en målgrupp som är mindre känslig för villkoren på bolånemarknaden, är en mer likvid delmarknad. Vi är därmed mindre exponerade för en generellt mer avvaktande marknad.

  Samtidigt säger han att man nu är i en fas där fokus ligger på att slutföra och realisera redan sålda projekt, snarare än att starta och driva försäljning i nya projekt.

  – Ålderskurvan på vår projektportfölj innebär att vi under slutet av 2018 och början av 2019 kommer färdigställa många påbörjade och i hög utsträckning redan införsålda projekt. Det kommer att leda till starkt kassaflöde och väsentligt stärka vår balansräkning. Ytterligare förstärkning av vår kassa kan komma att ske genom att avyttra orealiserade värden i projektportföljen eller andra affärer av strukturell karaktär, säger Erik Karlin.

  Bolaget flaggar också för att ett strategiarbete inletts i syfte att bredda bolagets utbud.

  – Ett breddat produktutbud, som även inkluderar viss produktion av hyresrätter av Tobin-karaktär, har drivits av konkreta förfrågningar och ett naturligt nästa steg i bolagets utveckling. Vi har därför under en längre tid analyserat och utvärderat detta. I ett mer osäkert marknadsläge för bostadsrätter är en breddning mot hyresrätter givetvis än mer logisk, säger Erik Karlin.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x