+
Bild: Riksbyggen.
 • LO köper av Riksbyggen i Hyllie

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-26 16:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbyggen säljer ett bostadsprojekt med 71 hyresrätter i Hyllie, Malmö till fackförbundet LO:s nystartade bolag Bantorget Hyresbostäder.

  Lägenheterna produceras just nu, med beräknad inflyttning till sommaren 2018. Bostäderna byggs i olika hus, fyra till fem våningar höga och är ritatade av Tengbom arkitekter.

  – Malmö blir allt mer en stad med två stadskärnor, centrala Malmö och snabbväxande Hyllie. Hyllie har ett fantastiskt kommunikationsläge med handel, service och arbetsplatser in på knuten. Från Riksbyggens sida är vi stolta över att kunna bidra till den spännande utvecklingen av Hyllie, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

  Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom AB och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers.

  – Vi är glada att förvärva ytterligare ett projekt av Riksbyggen i Malmö, och att komplettera vår portfölj med ett nytt bostadsprojekt i bra mikroläge med närhet till både kommunikation och handel, säger Erik Spernaes vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

  Riksbyggen har tidigare sålt 166 hyreslägenheter vid Kalkbrottet i Malmö till Bantorget Hyresbostäder.

  Hedman Modée & Partners och Lindahl har varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x