+
 • Länsförsäkringar Skåne gör första förvärv

  PUBLICERAD 2017-10-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-05 11:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Länsförsäkringar Skånes nya fastighetsbolag har gjort sin första affär genom förvärv av tre hyresrättsfastigheter i Helsingborg. Säljare är en privat fastighetsägare.

  Bolaget bildades förra året med målsättningen att, förutom försäkringsbolagets befintliga bestånd, investera 1,5 miljarder i förvärv de kommande åren. Målet är att skapa en fastighetskoncern med 500-700 hyresbostäder.

  De aktuella fastigheterna ligger på Brommagatan 30 och hörnan Pålsjögatan-Föreningsgatan 29 samt en fastighet belägen på Drottninggatan 78. Sammantaget rör det sig om 56 lägenheter och fyra affärslokaler på cirka 4200 kvadratmeter.

  – Som kundägt bolag har vi möjlighet att agera långsiktigt och vårt fastighetsbolag är ett viktigt steg för att skapa en stabil avkastning för det kapital som vi förvaltar för våra kunder, säger Dan Stenberg, CFO på Länsförsäkringar Skåne.

  Rådgivare vid affären var Valvet House of Business.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived