+
Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden. Foto: Kungsleden.
 • Kungsleden lånar 1,35 miljarder

  PUBLICERAD 2017-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-05 14:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden har emitterat två obligationer till ett sammanlagt värde om 1 350 miljoner kronor. Emissionerna sker inom ramen för bolagets nyupprättade MTN-program. Lånen är båda icke säkerställda och har en löptid om fyra år, med förfall i oktober 2021.

  Det större av de två lånen, en miljard kronor, har en rörlig kupong som motsvarar Stibor 3M och en räntemarginal på 1,8 procentenheter och det andra, resterande 350 miljoner kronor, har en fast kupong om 2,06 procent.

  Likviden från emissionen kommer att användas för refinansiering av säkerställd kortsiktig bankfinansiering, enligt ett pressmeddelande. Man förlänger sin genomsnittliga kapitalbindningstid som efter återbetalningen uppgår till cirka 4,2 år.

  – Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för denna första obligationsemission efter att vi erhållit kreditbetyget Ba1 med Positiv Outlook från Moody’s. Kungsleden eftersträvar att öka sin marknadsupplåning i syfte att ytterligare diversifiera finansieringen, öka andelen lån utan säkerhet och förlänga den genomsnittliga kapitalbindningen i skuldportföljen, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived