+
Hackås föreningshus. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder.
 • Krook & Tjäder öppnar Östersundskontor

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitektbolaget Krook & Tjäder öppnar ett nytt kontor i Östersund. En första byggnad är nu på gång, och fyra personer har anställts.

  Bakgrunden ligger i att Hackås föreningshus brann ner till grunden 2016 – något som uppmärksammades av en av Krook & Tjäders anställda – Lisa Karlsson med rötter i Jämtland. Hon tyckte att huvudkontoret i Göteborg borde sätta ihop en skiss för ett nytt föreningshus, något som sedan också gjordes.

  Lisa Karlsson är numera kontorschef på det nya kontoret.

  – Ägarna till huset är föreningarna, vilket bygger på ideellt arbete och det var något vi fick ta med i planeringen och bygget av huset, säger hon.

  Det nya kontoret startades upp i samarbete med huvudkontoret i Göteborg.

  – Det som började som ett pro bono-projekt växte till ett nytt kontor. Vi vill växa organiskt med styrkan i vår samlade kompetens inom koncernen, vilket gör att vi kan etablera oss även på mindre orter, säger Johan von Wachenfeldt koncern-vd.

  Idag består Östersundskontoret av tre arkitekter och en byggnadsingenjör och fler är på väg in.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x