+
Pedagogen Park i Mölndal. Bild: Nyréns.
 • Kärnhem köper helt kvarter

  PUBLICERAD 2017-10-17 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Aspelin Ramm Fastigheter säljer ett bostadskvarter med byggrätter i Göteborg till Kärnhem, som ingår i den norska medlemsägda koncernen OBOS, Nordens största bostadsutvecklare.

  – Vi har väldigt goda erfarenheter av samarbete med Aspelin Ramm Fastigheter i olika projekt i Norge. Att vi känner stort förtroende för säljaren är viktigt för oss när vi tillsammans ska utveckla Padagogen Park till en modern och attraktiv stadsdel där människor kan arbeta, bo, trivas och må bra, säger Malin Svensson, vd på Kärnhem, i ett pressmeddelande.

  Totalt omfattar den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal cirka 1 000 byggrätter som ägs av Mölndals stad, Skanska och Aspelin Ramm Fastigheter. Förutom bygget av bostäderna planerar Aspelin Ramm Fastigheter även att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3 000 kvadratmeter avsedda för handel.

  – Göteborgsregionen är en av få tillväxtregioner i landet där vi inte har funnits tidigare. Vi gillar de långsiktiga planerna för hur området ska utvecklas som en levande stadsdel, säger Malin Svensson.

   

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x