+
 • Hyran i nyproduktion ökar

  PUBLICERAD 2017-10-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-04 11:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Hyran för nybyggda hyresrätter är 1,7 procent högre i år jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån.

  Hyran per kvadratmeter år 2016 var 1 722 kr/kvm för riket som helhet, jämfört med år 2015 då motsvarande belopp var 1 694 kr/kvm.

  Den procentuella ökningen är dock i år lägre än föregående år.

  SCB kommer även med andra siffror som beskriver läget på bomarknaden just nu. Bland annat har en nybyggd hyreslägenhet på tre rum och kök hade 2016 en genomsnittlig hyra på 9 875 kronor i månaden, den genomsnittliga bostadsytan per bostadsrättslägenhet har fortsatt minska, från 77 kvadratmeter föregående år till 76 kvadratmeter i år och insatserna för de bostadsrättslägenheter som färdigställdes under år 2016 var i genomsnitt 2 476 000 kronor i riket – näst intill oförändrat jämfört med 2015.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • ”Infrastruktur och bostäder måste löpa hand i hand”

  Infrastruktur, Valåret 2018 Fastighetsnytt talade med Tomas Eneroth som snart suttit ett år på posten som infrastrukturminister. Han ser gärna en tätare koppling mellan infrastrukturinvesteringar och stadsutveckling framöver men oroas också över kompetensbristen i de stora, planerade infrastrukturprojekt som ska till.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x