+
Martin Hofverberg, boendeekonom Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen
 • Hofverberg till Hyresgästföreningen

  PUBLICERAD 2017-10-09 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 12:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Företagsekonomen Martin Hofverberg har anställts som ny boendeekonom i Hyresgästföreningen, där han tidigare varit förhandlingsstrateg för Region Stockholm. Han kommer närmast från rollen som borgarrådssekreterare på Bostads- och demokratiroteln.

  -En tydlig och genomtänkt bostadspolitik är nyckeln till utveckling för hela samhället. En fungerande arbetsmarknad kräver att det finns bostäder med rimliga hyror som människor har råd att efterfråga, säger han i ett pressmeddelande.

  Rekryteringen är ett steg för att bidra till att bredda det bostadspolitiska samtalet och sätta fokus på fler aspekter än enbart ägandet.

  – Med en generös kreditgivning, låga räntor, omfattande urbanisering och rusande fastighetsvärden har vi på senare år fått en debatt som kretsar kring enbart det ägda boendets ekonomiska förtjänster. Allt för sällan beskrivs hur politiska och ekonomiska beslut påverkar vardagen för människor som bor i hyresrätt. Det vill jag bidra till att förändra.

  Martin Hofverberg tillträdde den nyinrättade tjänsten första oktober.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x