+
Mariette Hilmersson. Foto: Castellum.
 • Hilmersson lämnar Framtiden för Castellum

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-27 15:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Mariette Hilmersson, vd och koncernchef för Göteborgs allmännyttiga koncern Framtiden, lämnar bolaget och blir istället ny vd för region väst i Castellum. Hon efterträder Cecilia Fasth, som sedan tidigare meddelat att hon blir ny vd för Stena Fastigheter.

  Hilmersson kommer alltså närmast från Förvaltnings AB Framtiden som ägs av Göteborgs stad och som ansvarar för alla kommunala bostadsbolag.

  I sin nya roll kommer Mariette Hilmersson att ansvara för att leda Region Väst – det vill säga Castellums verksamhet i Storgöteborg, Borås och Halmstad – med fastigheter till ett värde av 17 miljarder.

  Hon kommer även att ingå i Castellums koncernledning och tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2018.

  – Vi ser fram emot att Mariette, genom sin breda erfarenhet inom fastighetsbranschen och strategiska kompetens, kommer att leda verksamheten inom Region Väst på ett framgångsrikt sätt och även bidra till koncernens fortsatta utveckling, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum.

  Styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden har utsett Martin Blixt till tf VD och koncernchef och Anna Nordén som tf VD för Framtiden Byggutveckling AB.

  – Mariette har gjort ett mycket bra arbete med att skapa goda förutsättningar för koncernen att nå de mål som vi har att leverera. Detta har hon gjort genom att målmedvetet driva förändringsarbetet och att rekrytera många nya medarbetare med hög kompetens, säger Lars Johansson, styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x