+
En av fastigheterna i Gävle. Foto: Heimstaden.
 • Heimstaden och FastPartner köper av varandra

  PUBLICERAD 2017-10-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-31 13:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden säljer tre kommersiella fastigheter i Uppsala till FastParnter, som i sin tur säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till Heimstaden.

  – Med denna affär så fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle , säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

  Fastighetsvärdet för de tre kommersiella fastigheterna i Uppsala, som består av cirka 29 000 kvadratmeter uthyrbar yta, uppgår till 480 miljoner kronor, medan priset för de fem fastigheterna i Gävle, med 125 lägenheter, uppgår till 130 miljoner kronor.

  – Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala, säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.

  Tillträde kommer att ske den 30 november.

  Pangea Property Partners har haft uppdrag att avyttra de kommersiella fastigheterna på Heimstadens vägnar. Båda transaktioner har genomförts som bolagsaffär.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x