+
Illustration: Petter Furå.
 • Forskning om social bostadspolitik

  PUBLICERAD 2017-10-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-09 16:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Formas öppnar utlysning Forskning för en social bostadspolitik. Utlysningen omfattar 80 miljoner kronor under åren 2018 – 2020.

  Regeringen har inrättat sju nationella forskningsprogram varav Formas är ansvarig för tre; Hållbart Samhällsbyggande, Klimat samt Livsmedel. Detta är den första utlysningen inom det tioåriga nationella forskningsprogrammet för hållbart samhällsbyggande.
  – Utlysningens fokus ligger på kunskapsutmaningar kring människan och människans möjligheter till en god boendemiljö. Det finns mycket att vinna från att forskning på området når ut till medborgare och andra berörda, både kunskapsmässigt och i praktiken. Vi ser fram emot forskning som ger ny kunskap som stödjer utvecklingen av en socialt hållbar bostadspolitik, säger Formas huvudsekreterare Markku Rummukainen, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived