+
Bild: Fabege.
 • Fabege anlitar Skanska i Sjöstaden

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-11 08:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege uppför just nu fastigheten Hammarby Terrassen i Hammarby Sjöstad. Nu har man tecknat ett samarbetsavtal med Skanska som entreprenör.

  I somras stod det klart att företaget Goodbye Kansas blir hyresgäst i det nya huset. Bygget drog igång i början av september i år och just nu pågår markförberedande arbeten och grundläggningsarbeten.

  – Fabege växer, fler projekt är på gång och vi är angelägna om att få arbeta med entreprenörer som prioriterar områden som är viktiga för oss och som kan möta våra högt ställda krav, säger Klas Holmgren, chef för Projekt och Förädling Fabege.

  Skanska kommer att börja bygga i februari 2018 om allt går som planerat och byggnaden ska vara klar sommaren 2019.

  – Projektet ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

  Kontoret är drygt 5 200 kvadratmeter stor, och hyresgästen kommer själva att disponera huset. Goodbye Kansas jobbar inom animation och spelindustrin, och huset kommer bland annat innehålla en filminspelningsstudio.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • ”Infrastruktur och bostäder måste löpa hand i hand”

  Infrastruktur, Valåret 2018 Fastighetsnytt talade med Tomas Eneroth som snart suttit ett år på posten som infrastrukturminister. Han ser gärna en tätare koppling mellan infrastrukturinvesteringar och stadsutveckling framöver men oroas också över kompetensbristen i de stora, planerade infrastrukturprojekt som ska till.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x