+
Bild: Wikipedia.
 • Europas största kontorsbyggnad byter ägare

  PUBLICERAD 2017-10-31 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-31 16:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tre franska aktörer förvärvar kontorskomplexet Coeur Défense av amerikanska Lone Star för nära 18 miljarder kronor.

  Crédit Agricole bekräftar i ett pressmeddelande att man tillsammans med Amundi Real Estate och Primonial REIM förvärvat kontorskomplexet Coeur Défense som är beläget i affärsdistriktet La Défense i Paris. Komplexet räknas som Europas största med sina 159 000 kvadratmeter kontorsyta.

  Fastigheten som tidigare varit i Lehman Brothers ägo förvärvades av Lone Star 2014 för 1,3 miljarder euro. Enligt PropertyEU Group uppgår försäljningssumman denna gång till 1,8 miljarder euro, cirka 17,5 miljarder kronor.

  -Vi är stolta över att kunna presentera förvärvet av Europas största, kommersiella kontorskomplex. Köpet av Cœur Défense passar perfekt i vår långsiktiga investeringsstrategi, kommenterar Jean-Jacques Duchamp, vice vd Crédit Agricole Assurances, i ett pressmeddelande.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x