+
Eva Landén är vd på Corem. Foto: Corem.
 • Corem gör affärer med Arnhult-bolag

  PUBLICERAD 2017-10-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-11 14:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Corem har gjort två affärer med närstående bolag inom den så kallade Arnhults-sfären. Dels har man gjort en bytesaffär med Klövern, där huvudägaren Rutger Arnhult är vd, dels har man köpt en fastighet i Jönköping av ett dotterbolag till Arnhults investmentbolag M2 Asset Management.

  I bytesaffären köper Corem tre fastigheter i Stockholmsområdet samt en tomträtt till ett underliggande fastighetsvärde om 238 miljoner kronor och säljer tre fastigheter i Norrköping samt en tomträtt i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 152 miljoner kronor. Mellanskillnaden regleras kontant.

  Av M2 Asset Managements dotterbolag LC Development Fastigheter köper man sedan en logistikanläggning, under uppförande, i Torsvik strax söder om Jönköping. Fastigheten är fullt uthyrd till Dagab och kommer att användas som kyllager för matvaror. Underliggande fastighetsvärde är 126 miljoner kronor och fastigheten tillträds vid färdigställande som beräknas ske i mars 2018.

  Då båda transaktionerna betraktas som närståendetransaktioner måste Corems bolagsstämma godkänna dem. Klövern bedöms inte behöva kalla till bolagsstämma på grund av hur liten bytesaffären är i förhållande till bolagets balansräkning.

  Det framgår av pressmeddelanden.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • ”Infrastruktur och bostäder måste löpa hand i hand”

  Infrastruktur, Valåret 2018 Fastighetsnytt talade med Tomas Eneroth som snart suttit ett år på posten som infrastrukturminister. Han ser gärna en tätare koppling mellan infrastrukturinvesteringar och stadsutveckling framöver men oroas också över kompetensbristen i de stora, planerade infrastrukturprojekt som ska till.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x