+
Campus Albano Illustration: Christensen & Co. Arkitekter / Beauty and the Bit
 • Cedervall ska utveckla campus

  PUBLICERAD 2017-10-17 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Cedervall arkitekter har fått i uppdrag att detaljprojektera två av fyra nya universitetsbyggnader i Campus Albano. Stockholms nya vetenskapliga nav som binder ihop Stockholms universitet och KTH, med lokaler och bostäder för över 15 000 studenter och forskare. Uppdraget omfattar 45 000 kvadratmeter och innefattar en komplett bygghandlingsprojektering som genomförs tillsammans med Arkitema i Stockholm.

  Cedervall arkitekter har samarbetat med CCO, Christensen och Co i Danmark för att ta fram en systemhandling i projektet.

  – Vi är mycket stolta över att ha fått fortsatt förtroende från Akademiska Hus för att genomföra det här uppdraget. På Cedervall har vi lång erfarenhet av att rita utbildningsmiljöer, säger Björn Stillefors, vd på Cedervall arkitekter, i ett pressmeddelande.

  Det nya campuset är ett pilotprojekt i Citylab Action, vars syfte är att stödja stadsutvecklingsprojekt som står inför framtidens hållbarhetsutmaningar.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x