+
Benny Thögersen. Foto: Catena. Benny Thögersen, vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena lägger 145 miljoners bud på Klockarbäcken

  PUBLICERAD 2017-10-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-03 07:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena har lagt ett bud på samtliga aktier i det onoterade logistikbolaget Klockarbäcken, ett bolag som är sprungit ut Catellas förmögenhetsförvaltning och ägs av Catellas kunder. Klockarbäcken äger två logistikfastigheter, en i Umeå och en i Vaggeryd, som sammanlagt omfattar cirka 40 000 kvadratmeter och värderades till 274 miljoner kronor enligt extern värdering vid halvårsskiftet.

  Enligt ett pressmeddelande från Catena meddelar samtliga aktieägare i Klockarbäckens styrelse, inklusive bolagets två största ägare, att de avser acceptera budet som enligt Fastighetsnytts beräkningar ligger på 145,2 miljoner kronor. Catena bjuder 15 nyemitterade aktier i bolaget för varje 20 aktier i Klockarbäcken och avser emittera 990 000 nya aktier vilket är inom ramen för det bemyndigande man har fått av sin bolagsstämma i april. Budet värderar varje aktie i Klockarbäcken till cirka 110 kronor, givet Catena-aktiens marknadsvärde över en tiodagarsperiod.

  I en kommentar säger vd Benny Thögersen att genom förvärvet så får Catena en ökad närvaro i logistiklägen man prioriterar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Benny Thögersen. Foto: Catena.