+
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  PUBLICERAD 2017-10-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-18 21:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment, där 200 kunder och partners tecknat aktier. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige.

  Det nybildade bolaget, med KF Fastigheters tidigare vd Bernt-Olof Gustafsson som styrelseordförande, tecknade förra sommaren avtal med Granen om förvärv av de 72 handelsfastigheterna, belägna i 68 sydsvenska kommuner.

  – I emissionen såg vi ett stort intresse från privatpersoner men även från institutionella investerare i fastighetssektorn och dagligvaruhandeln, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige.

  Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson som bland annat har en bakgrund som vd för ICA Fastigheter.

   

  Catella Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och arrangör i transaktionen och har i samarbete med Catella Bank och ABG Sundal Collier genomfört kapitalanskaffningen om 355 miljoner kronor samt arrangerat skuldfinansieringen.

  Tre Kronor Property Investment har genom emissionen tillförts cirka 200 nya aktieägare och efter fullföljt förvärv är avsikten att notera aktien på Nasdaq First North i Stockholm.

  – Bolaget blir det första publika bolaget som erbjuder investerare en unik möjlighet att ta del av ett segment som hittills främst varit förbehållet större institutionella investerare, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare för transaktionen på Catella.

  Catella Asset Management, som lanserar sin svenska verksamhet i samband med detta uppdrag, kommer tillsammans med Michael Johansson ansvara för förvaltningen av fastigheterna.

  – Vi kommer att ha en tät dialog med våra hyresgäster för att sätta oss in deras utvecklingsplaner. Potentialen framåt ligger i att som en aktiv fastighetsägare vara ett stöd till våra hyresgästers verksamhet vilket bygger värde både för dem och våra aktieägare, säger Michael Johansson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x