+
Illustration: KOD arkitekter.
 • BTH bygger i Sollentuna

  PUBLICERAD 2017-10-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-12 17:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sollentuna kommun har utsett BTH Bostad till vinnare i markförsäljningstävlingen för det sista kvarteret i utvecklingsområdet Häggvik.

  Det var under våren 2017 som Sollentuna kommun bjöd in byggherrar som tidigare presterat bra i kommunen att delta i en riktad markförsäljningstävling för kvarteret Staven, som det kallas.

  Kvarteret ligger vid Sollentunavägen/Ugglevägen och är den sista fastigheten som säljs i det tidigare industriområdet. Det vinnande anbudet kom från BTH Bostad. Förslaget innehåller 44 bostäder i ett flerbostadshus i trä.

  – Denna viktiga pusselbit säkerställer att hela området blir precis så tilltalande och inbjudande som vi önskat. Att vi nu även ser ytterligare byggnation i trä i kommunen, är särskilt välkommet, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Den föreslagna byggnaden har upp till 5 våningsplan. I avtalet framgår att fastigheten även ska innehålla publika lokaler på marknivå.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived