+
Vybild över Skellefteå: Skebo.
 • Batterifabrik kan ge 1 000 nya bostäder

  PUBLICERAD 2017-10-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-05 09:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Om Northvolt etablerar sin batterifabrik i Skellefteå, planerar Skebo, Heimstaden, Riksbyggen och Lindbäcks att i ett gemensamt projekt bygga 1 000 nya bostäder i staden.

  Northvolt står inför det slutgiltiga valet om var företaget ska bygga sin nya batterifabrik, i Skellefteå eller Västerås.

  – I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

  – Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

  Lindbäcks har sedan tidigare två byggprojekt på gång i centrala Skellefteå och vill utöka sin satsning.

  – Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived