+
Uddevalla sjukhus. Foto: Uddevalla sjukhus
 • Arkitema ritar sjukhus

  PUBLICERAD 2017-10-02 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 12:47

  Textstorlek

  Dela med andra

   NU-sjukvården, Västfastigheter och Arkitema Architects planerar bygget av ett nytt operationscentrum på Uddevalla sjukhus, dit patienter från hela Västra Götalandsregionen kommer att hänvisas.

  – Vi ska uppföra en energieffektiv byggnad med stor miljöhänsyn. Operationsverksamhet, utrymmen för pre- och postoperativ verksamhet och sterilservice är några av de mest komplexa uppgifter vi utför som sjukhusarkitekter. Vi vill göra Uddevalla till det bästa sjukhuset för planerade operationer, säger Urban Blomberg, uppdragsansvarig arkitekt vid Arkitema Architects, i ett pressmeddelande.

  Projektet har planerad byggstart efter sommaren 2019 med inflyttning under senare delen av 2021. Nuvarande operationslokaler på Uddevalla sjukhus kommer att användas fram till inflyttning för att därefter anpassas till annan verksamhet.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x