• Vinner centrumtävling i Sundbyberg

  PUBLICERAD 2017-09-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-12 14:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Folkhem står som vinnare i tävlingen om att utveckla nya Örs centrum i Sundbyberg. Totalt ska cirka 210 nya bostäder byggas, ritade av Arkitema Architects.

  Det var på måndagens sammanträde i kommunstyrelsen som det stod klart att Folkhem vunnit tävlingen, den första som avgörs när Sundbyberg ska sälja och utveckla tre av sina stadsdelscentrum i Ör, Hallonbergen och Rissne.

  – Sundbyberg är glödhett för nya investeringar. Prestigefulla utnämningar gör att intresset för Örs centrum har varit mycket stort på marknaden. Vi är glada att Folkhem får förtroendet att göra den största investeringen i Ör sedan det byggdes på 60-talet, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

  Konstruktionen i trä går i linje med den politiska majoritetens krav på ekologisk hållbarhet, och Folkhem har sedan tidigare producerat träkonstruktioner i kommunen.

  – Ör är en pärla i Sundbyberg med sitt lugna läge vid det blivande naturreservatet som innefattar bland annat Golfängarna, säger Johan Storåkers, kommunalråd för Liberalerna.

  Så snart som möjligt inleds nu en detaljplaneprocess. Dels ska 130 vanliga bostäder byggas, dels ett nytt äldreboende och så kallat mellanboende.

  – När vi bygger mellanboendet och äldreboendet kommer det att finnas ett nära samarbete med entreprenörer inom vård och omsorg för att säkerställa kvalitet och utformning av verksamheten för våra äldre, säger Maria Bohman Kreij, ordförande i Äldrenämnden (KD).

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived