+
Grand Central Sundbyberg. Bild: Fabege.
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  PUBLICERAD 2017-09-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-09-19 08:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Hyresavtalet är på 10 år och inflyttning beräknas ske i slutet av 2018. I och med avtalet är hela kontorsdelen av byggnaden fullt uthyrd.

  I ett pressmeddelande skriver Fabege att Grand Central Sundbyberg är ett nytt landmärke i Sundbyberg centrum. Fastigheten är modernt utformad och är framtagen av BAU Arkitekter. I huset kommer även entrén till pendeltåg, tunnelbana och fjärrtåg att finnas

  Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler på Landsvägen 40 utgöra bankens huvudkontor.

  – Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar, säger Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling på Fabege. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet.

  Grand Central Sundbyberg kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå ”Very Good”. Det innebär bland annat att det kommer finnas cykelparkering och omklädningsrum, laddstolpar för elbilar i huset samt sedumtak för att minska påverkan på stadens dagvattensystem.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x