+
Stadsbyggnadspriset går till Malmö Saluhall och Greenhouse i Augustenborg belönas med miljöbyggpriset Gröna Lansen. Foto: Bojana Lukac, Leif Gustavsson.
 • Stadsbyggnadspris till Malmö Saluhall

  PUBLICERAD 2017-09-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-09-01 14:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Årets vinnare av Stadsbyggnadspriset är Malmö Saluhall. Malmös miljöbyggpris Gröna Lansen gick till Greenhouse.

  Bakom Malmö Saluhall står syskonen Nina och Martin Karyd i samarbete med Wingårdh Arkitekter. Greenhouse, som är ett flerbostadshus och förskola, är MKB:s klimatsmarta boende ritat av Jaenecke Arkitekter och Byggherre är MKB.

  – Vinnarna av Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen är gröna återbrukslösningar, där en plats och byggnad som förlorat sin tidigare funktion fått en ny betydelse i staden. Malmö saluhall och Greenhouse visar att både publika och privata byggnader kan leva upp till en omställning mot en mer hållbar livsstil och ett mer hållbart Malmö, säger Ingemar Gråhamn, stadsarkitekt i Malmö.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Stadsbyggnadspriset går till Malmö Saluhall och Greenhouse i Augustenborg belönas med miljöbyggpriset Gröna Lansen. Foto: Bojana Lukac, Leif Gustavsson.