+
Bild: Serneke.
 • Serneke först ut i Oceanhamnen

  PUBLICERAD 2017-09-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-05 13:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sju byggbolag utsågs efter en markanvisningstävling 2014 att bygga de framtida bostadskvarteren i Oceanhamnen, Helsingborg. Nu har det första bygglovet godkänts, för Serneke.

  Serneke är alltså först ut i den nya stadsdelen, där bolaget ska bygga 49 av de totalt 340 bostäderna.

  – Det är väldigt kul att äntligen få komma igång med detta speciella projekt i Helsingborgs bästa läge. Vi har haft vårt första projektmöte och planerar att starta försäljningen av de 49 lägenheterna i oktober, säger Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling Syd.

  I första etappen ska Oceanhamnen utvecklas till en stadsdel byggd på öar och med en kanal genom piren skapas den första ön. Det ska bli sammanlagt 340 bostäder med butiksytor i bottenplan, 32 000 kvadratmeter kontorslokaler och 3 500 kvadratmeter handel. Oceanhamnen ingår som en del i Helsingborgs stadsförnyelseprojekt H+. Fram till 2035 ska det gamla hamn- och industriområdet på cirka en miljon kvadratmeter utvecklas till en blandad stad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x