+
Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB utökar hybridobligation

  PUBLICERAD 2017-09-29 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-09-29 09:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer under fredagen att emittera nya hybridobligationer inom ramen för sitt hybridsobligationslånet. Man emitterar 300 miljoner kronor, i en så kallad tap issue, inom ramen för lånet som uppgår till en miljard kronor och har en evig löptid.

  En vecka tidigare gjorde SBB sin första emission inom ramen för lånet, 400 miljoner kronor, och båda emissioner har samma villkor, en rörlig kupongränta om Stibor 3M och en räntemarginal om 7 procent fram till första emissionsdagen som infaller 5,5 år efter emissionsdagen.

  Likviden från den aktuella emissionen kommer att användas för refinansiering av de hybridobligationer som SBB emitterade i juli och de refinansierade obligationerna kommer sedan att makuleras, enligt ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived