+
Oceanhamnen Waterfront Business District i Helsingborg. Illustration: Midroc
 • Nu byggs Oceanhamnen

  PUBLICERAD 2017-09-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det nya affärsdistriktet Oceanhamnen Waterfront Business District beräknas stå klart år 2020 och ingår i första etappen av projekt H+ som är Helsingborgs största stadsutvecklingsprojektet i modern tid.

  – Successivt ska en miljon kvadratmeter gammal hamn och industrimark omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kontor och handel nära vattnet, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande.

  Helsingborgs stad, Midroc, Castellum och Wihlborgs har gemensamt utvecklat området. Wihlborgs börjar efter årsskiftet att bygga kontorsbyggnaden Prisma, med inflyttning 2019/2020.

  – Det är en unik byggnad som för tankarna till diamanter, isberg och juveler. Det finns ett intresse för moderna kontor med ett centralt och kommunikationsnära läge, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs, i ett pressmeddelande.

  Midroc kommer uppföra ett World Trade Center-kontor på pirarmen med utsikt över Öresund och Helsingborg.

  – Förutom kontorsplatser i vårt Business Center och ett brett spektrum av kontorslokaler erbjuder vi ett spännande nätverk som stimulerar till regional och internationell handel, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef i Midroc Properties, i ett pressmeddelande.

  Fakta om Oceanhamnen

   

  • Erbjuder 32 000 kvadratmeter ny kontorsyta med ett spektakulärt läge vid stadens inlopp, ett stenkast från Helsingborgs Centralstation.
  • Är granne med Campus Helsingborg.
  • Söder om kontoren byggs fyra bostadskvarter med cirka 340 bostäder.
  • Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel med vattennära bostäder och kontor. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området och en kanal genom piren skapar en första ö i en ny urban arkipelag.

   

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived