+
Therese Rydstedt.
 • Miljon till klimatinitiativ

  PUBLICERAD 2017-09-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-09-11 16:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  SABO får nära en miljon kronor från Energimyndigheten för att starta ett nytt klimatinitiativ för allmännyttan.

  Energimyndigheten ger 940 000 kronor till SABOs nya klimatinitiativ. Pengarna kommer bland annat användas till att ta fram ett inriktningsbeslut, modell och mål för ett nytt klimatinitiativ, beräkningsmodeller för utsläpp att använda i klimatinitiativet samt en modell för klimatsamverkan som bostadsbolag och fjärrvärmeföretag kan använda i sitt lokala arbete.

  – Detta är ett första viktigt steg mot ett klimatinitiativ som kommer ge positiva avtryck i Sverige. Jag ser bland annat fram emot ett konstruktivt samarbete med Energiföretagen, eftersom fjärrvärmebolagen är viktiga för allmännyttan. 90–95 procent av uppvärmningen i våra bostäder kommer därifrån, säger Therese Rydstedt, projektledare på SABO.

  I sitt beslut lyfter Energimyndigheten bland annat fram att klimatinitiativet i förlängningen kan bana väg för samverkansformer så att de indirekta utsläppen hanteras mer effektivt.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived