+
Flygbild över Hyllie. Foto: Magnus Franzén, Highshot.
 • Markanvisningar i Hyllie för 850 bostäder

  PUBLICERAD 2017-09-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-01 09:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad lanserar nu ett så kallat markanvisningsprogram för den framväxande stadsdelen Hyllie. Till våren 2018 ska detaljplaner med byggklar mark för 850 bostäder tas fram.

  Programmet går ut på en öppen inbjudan till de som är intresserade, som kan anmäla sig till den 6 oktober. Därefter kommer staden göra ett urval av aktörer som tilldelas markreservationer för bostadsbebyggelse med tomträttsavtal eller markköp under våren 2018.

  Staden har tidigare testat metoden. Det var för tio år sedan, då det första markanvisningsprogrammet togs fram för kvarteren längs Hyllie allé för 1 400 bostäder. Idag bor ungefär 1 500 personer i centrumområdet och arbete pågår med att bygga ytterligare 1 100 bostäder.

  – Hyllie står för ungefär hälften av Malmös utbyggnadskapacitet för bostäder på kommunägd mark och är en viktig plats för stadens tillväxt. Därför är markanvisningsprogrammet ett strategiskt verktyg för den fortsatta utvecklingen av det nya Malmö, säger Håkan Thulin, exploateringschef på fastighetskontoret i Malmö stad.

  Programmet omfattar tre planområden. I norr ligger området Söder om badhuset med mark för 350 bostäder. Norr om Hyllie allé ligger området Solkvarteren som får upp till 300 bostäder. Området Söder om Klipporna innehåller 200 bostäder.

  – Vi söker en bredd av olika bostadsaktörer som kan spegla variationen av markanvisningsprogrammets olika områden. En mix som stärker Hyllies fortsatta utveckling som blandstad, säger Britt-Marie Fagerström, projektledare på fastighetskontoret i Malmö stad.

  Bedömning och utvärdering av inkomna intresseanmälningar görs av en grupp medarbetare från fastighetskontoret.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x