+
Visionsbild: Stendörren.
 • Köper stort område utanför Stockholm

  PUBLICERAD 2017-09-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-18 12:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stendörren förvärvar ett markområde i Upplands-Bro utanför Stockholm av Kilenkrysset och KF Fastigheters gemensamma bolag Bro Markutveckling. På det 530 000 kvadratmeter stora markområdet planeras för industri och logistik.

  Hälften av det förvärvade området är planlagt för industri- och logistikbyggnaden, och Stendörren kommer efter tillträde att ansöka om planbesked för resterande delar.

  Köpet sker genom bolagsförvärv, där aktiernas värde uppgår till drygt 65 miljoner kronor.

  – Våra kunder efterfrågar i allt högre grad de lösningar som ett större logistikcentrum kan erbjuda, varför vi nu är extra glada att nu kunna förstärka vår närvaro i området. Det kommer ge oss förbättrade möjlighet att utveckla nya och hållbara logistiklösningar för våra befintliga och kommande hyresgäster, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

  Stendörren äger nämligen sedan tidigare det angränsande området i Stockholm Väst Logistik. Det omfattar cirka 900 000 kvadratmeter planlagd mark i Nygårds industriområde. Möjlighet finns att bygga cirka 250 000 kvadratmeter nya lokaler inom befintlig detaljplan. I dag har Stendörrens största hyresgäst Coop sitt centrallager för kolonialvaror i området.

  – I och med köpet kan Stendörren gå vidare med planerna att bygga ett modernt och miljövänligt logistikcenter norr om Stockholm, säger Fredrik Brodin.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x