+
Nordstan i Göteborg. Foto: JLL
 • JLL: Fortsatt stark fastighetsmarknad

  PUBLICERAD 2017-09-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  JLL Nordic Outlook, numera känt som Nordic City Report, belyser kontorshyresmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och de övriga nordiska huvudstäderna. Temat för höstens rapport är bostadsfastigheter med fokus på hyresrätten och JLL ska löpande publicera siffror om utvecklingen av nyproduktion på lokala bostadsmarknader. Av de nordiska huvudstäderna har Göteborg haft den näst starkaste hyresutvecklingen efter Stockholm. Hyresnivån har på årsbasis ökat med 14 procent och snitthyran ligger för närvarande på 3 200 per kvadratmeter.

  Utbudet av kontorslokaler är fortsatt lågt i samtliga av Sveriges storstäder och Göteborgs vakansgrad bedöms ligga på 5,8 procent. Första halvåret uppgick transaktionsvolymen till 78 miljarder kronor och i skrivande stund finns inget som tyder på en avmattning i närtid då utvecklingen på marknaden går bättre än vad många prognoser förutsett. Det är tydligt att Sverige befinner sig mitt i en högkonjunktur då i stort sett alla indikatorer, såväl makroekonomiska som fastighetsekonomiska pekar uppåt, enligt rapporten.

  -Fastighetsmarknaden är fortsatt urstark och vi förväntar oss en fortsatt tillväxt under resterande del av året. Vår bild är att tillväxten fortsätter, men möjligen i en något lägre takt än vad vi sett de senaste åren, säger Torg Borg, analyschef JLL Sverige, i ett pressmeddelande.

  Rapporten ger information om handels-, bostads-, och logistikfastigheter, samt ett större avsnitt kring ränte-, kredit- och kapitalmarknaden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x