+
 • Heimstaden säljer i Uppsala

  PUBLICERAD 2017-09-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-09-29 11:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden säljer två kommersiella fastigheter till Winn och Wallenstam för totalt 281 miljoner kronor. Fastigheterna ingick i förvärvet av Ståhls Fastigheter AB i juni.

  I Heimstadens förvärv av Ståhls Fastigheter AB (fd Kretia) i juni i år ingick sex kommersiella fastigheter i Uppsala, utöver bostadsfastigheterna i Uppsala och Norrköping. Heimstaden har nu sålt två av fastigheterna och avser att sälja de resterande fyra.

  Fastigheten Fålhagen 11:4, en hotellfastighet med Park Inn by Radisson som hyresgäst, förvärvas av hotelloperatören Winn Hotel Group. Fastighetsvärdet uppgår till 132 miljoner, motsvarande knappt 33 000 kronor per kvadratmeter.

  Fastigheten Dragarbrunn 20:1, en kombinerad kontors- och bostadsfastighet, på Kungsgatan 47/Vaksalagatan 14, förvärvas av Wallenstam. Fastighetsvärdet uppgår till 149 miljoner, motsvarande cirka 47 000 kronor per kvadratmeter. Heimstaden behåller dock bostadsfastigheten. Förvärvet görs genomaktiebolag och det överenskomna

  Heimstaden har dessutom gett Pangea Property Partners i uppdrag att avyttra de kvarstående kommersiella fastigheterna, Årsta 76:2 i Fyrisborg om knappt 26 000 kvadratmeter samt de centrala profilfastigheterna Kungsängen 40:1 (Tullhuset), Kungsängen 6:10 samt Fjärdingen 28:6.

  – Heimstaden fortsätter sitt fokus på att vara ett utpräglat bostadsbolag. Avyttringen av dessa kommersiella fastigheter är därmed helt naturlig och logisk, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x