+
Foto: News Øresund.
 • Gränskontrollerna upphör i november

  PUBLICERAD 2017-09-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-06 15:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  EU förlänger inte undantaget för fri rörlighet – och därmed kommer gränskontrollerna i Sverige och Danmark att upphöra helt den 11 november. Det bekräftades på en presskonferens under onsdagen. Det uppger flera svenska medier.

  – Det kommer inte att bli någon förlängning. Gränskontrollerna går mot sitt slut om två månader. Förhållandena för att godkänna dem finns inte längre, sade EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos på presskonferensen.

  Den 11 maj beslöt EU-länderna att undantaget för EU:s fria rörlighet skulle förlängas med sex månader men man varnade samtidigt för att det förmodligen var för sista gången. Nu anses det inte längre finnas skäl att förlänga gränskontrollerna och därmed måste Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike upphöra med gränskontroller den 11 november.

  News Øresund

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived