+
 • Fabege investerar 1,1 miljarder i Haga Norra

  PUBLICERAD 2017-09-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-02 09:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fabege tecknar avtal med Bilia vilket innebär att Fabege nu kan påbörja utvecklingen av stadsdelen Haga Norra med 900 lägenheter och 70 000 kvadratmeter kommersiella ytor som redan planlagts.

  Bilia som har befunnit sig i området sedan 1968 blir kvar, men nu med en helt ny anläggning. Det gröna hyresavtalet med Bilia är på 20 år och har en årshyra på 57 miljoner. Fabeges investering beräknas uppgår till cirka 1,1 miljarder inklusive ett evakuerings- och investeringsbidrag till Bilia. Det nya kontoret och anläggningen beräknas stå klar 2020 och innebär att Bilia lämnar sitt kontor hos Fabege på Dalvägen i Arenastaden. Den totala nettouthyrningseffekten för Fabege uppgår till 30 miljoner.

  -Vi är mycket glada över den lösning vi har hittat tillsammans med Bilia där de blir kvar i ett läge som blivit alltmer attraktivt med åren tack vare närheten till både Arenastaden, Hagaparken och den utbyggda kollektivtrafiken vid Solna station, samtidigt som de nu hamnar i en helt ny och levande stadsdel med både boende och företagande, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd på Fabege, i ett pressmeddelande.

  Den planerade utvecklingen av Haga Norra innehåller bland annat sex bostadskvarter och två kontorsbyggnader. Fabege har inte för avsikt att utveckla bostäderna själva utan kommer att söka bostadsexploatörer som även vill vara med och utveckla stadsrummet.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x