+
Foto: Anna Bristrand.
 • En hel dag utan stopp i Hufvudstaden C

  PUBLICERAD 2017-09-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-09-03 23:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter fyra fruktlösa försök att upphäva handelsstoppet i Hufvudstadens C-aktie kunde aktien äntligen handlas en hel dag utan stopp i fredagens handel. Då hade det gått en vecka sedan Stockholmsbörsen först stoppade handeln efter att mycket märkliga kursrörelser ägt rum. Måndag till torsdag försökte man sedan upphäva handelsstoppet men tvingades stoppa handeln igen inom en timme, alla fyra dagarna.

  Huruvida det nu finns förutsättningar för att hålla handeln igång återstår att se men klart är att Stockholmsbörsen kommer att utreda orsakerna till varför aktiekursen för den mycket illikvida aktien skenade iväg på det sätt den gjorde. Vad den utredningen leder till får framtiden utvisa.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived