+
Familjecentralen Foto: Diös
 • Diös utvecklar lokaler i Mora

  PUBLICERAD 2017-09-12 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Nästa år öppnar Landstinget Dalarna och Mora kommun sin nya integrerade familjeverksamhet i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokaler som kommer att inrymma en öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.

  – Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda nya lokaler för konceptet Familjecentralen. Nu ser vi fram emot att inflyttning sker i början av nästa år, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna, i ett pressmeddelande.

  Mora kommun vill bidra till att göra vardagen lite lättare för barnfamiljer, som får en mer lättillgänglig service samlat på ett ställe.

  – Äntligen kan vi gå från ord till handling och skapa en central plats för barn och föräldrar mitt i Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

  Det finns stora hälsoskillnader barn emellan kopplat till föräldrars socioekonomiska situation och samhället har ett ansvar att göra något åt detta, påpekar Gunnar Barke, landstingsstyrelsens ordförande i Dalarna.

  – Samverkan mellan olika aktörer, till exempel landsting och kommun, är centralt i det arbetet. Konceptet med Familjecentralen sätter barnen och familjerna i centrum vilket är helt rätt, säger han i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x