+
Gallerian Nian.
 • CBRE GI förvärvar galleria i Gävle

  PUBLICERAD 2017-09-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-09-11 11:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  CBRE Global Investors förvärvar Gallerian Nian i Gävle för sin köpcentrumfond ESCF II för 765 miljoner kronor. Säljaren är en fond förvaltad av Barings Real Estate Advisers.

  Nian har en total uthyrningsbar area om cirka 21 150 kvadratmeter. Det är byggt 1973 och renoverades 2014-16. Fastigheten har cirka 50 handelshyresgäster över två plan samt ett plan med kontor och en SF Biograf.

  -Genom förvärvet tillför vi ett stabilt köpcentrum till vår Nordiska portfölj. Gallerian Nian är fullt uthyrd och har haft en stark position i många år och passar väl i in fondens profil. Med detta förvärv har vi totalt förvärvat fastigheter om ett värde om totalt ca 6,5 miljarder kronor under 2017 i de nordiska länderna och söker fortsatt efter intressanta investeringsmöjligheter, kommenterar Andreas Norberg, Managing Director Norden, i ett pressmeddelande.

  Reda

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived