+
Per Johansson, vd för Brinova. Foto: Tribona.
 • Brinova köper för 135 miljoner i Kristianstad

  PUBLICERAD 2017-09-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-09-08 15:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sparbanken Skåne har sålt fem fastigheter i Kristianstads kommun till Brinova för 135 miljoner kronor. Fastigheterna inkvarterar bankens kontor i Kristianstad, Åhus och Tollarp och Sparbanken tecknar i samband med affären långa hyresavtal gällande fastigheterna. Enligt ett pressmeddelande från Brinova har avtalen en viktad genomsnittlig återstående löptid på 8,2 år. Hyresvärdet uppgår till 13 miljoner kronor.

  – För Brinova blir det positivt att växa i Kristianstad där vi redan har en etablerad förvaltningsorganisation, detta skapar förvaltningseffektivitet, säger Per Johansson, vd för Brinova i en kommentar.

  Totalt omfattar affären en uthyrningsbar yta om 8000 kvadratmeter och tillträde sker 2 oktober.

  – Våra kontor i Kristianstad kommun kommer att finnas kvar precis som tidigare. Men rent praktiskt blir det mer effektivt för oss att hyra ytorna än att äga husen, säger Sparbanken Skånes vd Bo Bengtsson i ett pressmeddelande.

  Croisette Real Estate Partner har företrätt Sparbanken Skåne i affären.

  – Vi är glada att processen blivit lyckosam för samtliga parter, säger Fredrik Dackheden, Head of Transactions på Croisette, i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

   

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x