+
 • Avbryter förhandling om Östlig förbindelse

  PUBLICERAD 2017-09-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-09-04 15:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sverigeförhandlingen avbryter förhandlingarna om Östlig förbindelse efter negativt besked från Stockholms stad avseende förhandling.

  Östlig förbindelse är den sista etappen i ringen runt Stockholm och binder samman Södra länken och Norra länken genom en bergtunnel under Saltsjön. Kostnaden har beräknats till 17,7 miljarder kronor med ett planerat färdigställande år 2031.

  – Eftersom projekt Östlig förbindelse inte längre finns med i Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet kommer projektet att avslutas i samband med att regeringen i vår fattar beslut om ny nationell plan. Enda möjligheten att få projektet att överleva är en principöverenskommelse om regional finansiering med berörda kommuner. Efter Stockholms besked bedömer jag att en sådan inte går att nå och väljer därför att avbryta förhandlingarna, säger HG Wessberg, förhandlare Sverigeförhandlingen, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived