+
Här ska bostäderna byggas. Bild: Södertälje kommun.
 • Aktörer klara för 700 bostäder i Södertälje

  PUBLICERAD 2017-09-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-09-29 12:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  I området Daldockan i Södertälje ska totalt 700 nya bostäder byggas de kommande åren. Nu har kommunen valt ut fyra aktörer som ska bygga stadsdelen.

  Det är i Saltskog/Mariekälla som området håller på att växa fram. Efter att fyrtio olika byggaktörer visat sitt intresse har markanvisningar nu gått till Lundbergs, PEAB, Rikshem och Wästbygg.

  – Att förtäta Saltskog med nya bostäder och samhällsservice ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga Södertälje helt och hållbart. Fler bostäder i nära anslutning till stadskärnan är även viktigt för våra exportindustriers personalförsörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

  Avtalen som tecknats är så kallade för-markanvisningsavtal, som syftar till att säkerställa respektive åtaganden hos de olika parterna till dess att ett slutgiltigt avtal tecknas. Anledningen är att kommunen parallellt arbetar med en strukturplan för området.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x