+
Peter Bohman på Akademiska Hus. Foto: Olof Holdar
 • Akademiska Hus och UIC blir partners

  PUBLICERAD 2017-09-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus blir ny partner till företagsinkubatorn UIC och erbjuder rådgivning, fördelaktiga hyresalternativ och möjlighet att i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet basera verksamhet i företagsparken Green Innovation Park. Här verkar i dag forskare, entreprenörer och ett fyrtiotal företag som utvecklar produkter och tjänster som bidrar till en hållbar framtid.

  – Vi tror att partnerskapet kommer vara fördelaktigt för såväl oss och våra befintliga hyresgäster på Ultuna, som för UIC-bolagen som vi kommer att möta. Inom Green Innovation Park finns allt från små startups till större etablerade företag inom gröna näringar, vi är glada över att genom vårt partnerskap kunna bidra till att de och UIC-bolagen har goda förutsättningar att stärka varandra, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

  – Vi ser fram emot att tillsammans kunna erbjuda regionens tillväxtföretag den support de behöver för att utvecklas på ett framgångsrikt sätt. Vi har som mål att kunna inbegripa alla business parks i vår region, för att UIC-bolag ska få de bästa förutsättningarna att växa. Nu har vi ett nära samarbete med alla Uppsalas företagsparker, vilket är otroligt positivt både för oss och UIC-bolagen, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

  UIC har ett tjugotal partner inom näringslivet som bidrar till bolagens utveckling genom sin kunskap och kompetens, bland annat i form av seminarier och individuell rådgivning. UIC:s partner bidrar också till finansieringen av UIC.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived