+
Illustration över den planerade bebyggelsen på Årstafältet. Bild: White arkitekter AB.
 • White ritar bostäder vid Årstafältet

  PUBLICERAD 2017-08-28 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  White har i samarbete med byggherrarna Nordfeldt och Lindbäcks vunnit Stockholms stads markanvisningstävling för Årstafältet med sitt förslag om 180 bostäder i trähus.

  – Trä är framtidens smartaste byggmaterial. Genom att kombinera det med särpräglad arkitektur kan vi nu skapa ett bostadsområde där människor, djur och insekter lever och möts i en modern stadsmiljö med känslan av ”mitt i naturen”, säger ansvarig arkitekt Jan Larsson, i ett pressmeddelande.

  Totalt 6 000 nya bostäder ska byggas i området, vilket innebär att stora gröna ytor försvinner medan resterande görs om till en park.

  Bedömningsjuryn menar att förslaget demonstrerar att industriellt byggande i trä innebär variation, att parkeringsdäcket under radhuslängan ger möjlighet att bidra till att lösa parkeringsfrågan, samtidigt som mark frigörs till gröna bostadsgårdar.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived