+
Genrebild. Foto: Wästbygg
 • Wästbygg vann markanvisningstävling

  PUBLICERAD 2017-08-28 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tekniska nämnden i Lunds kommun har bestämt att Wästbygg är en av fyra aktörer som tilldelas byggrätter i Brunnshög, Lund.

  – Tävlingen var mycket speciell, omfattningen på inlämnade bidrag var maximerat till en A4-sida. I vårt kvarter planerar vi nu för 60 hyresrätter. Arbetet med detaljplanen pågår och under hösten inleds en byggherredialog. Trolig tidpunkt för byggstart är i början av 2019, säger Anders Bolltoft, affärsutvecklare på Wästbyggs kontor i Malmö, i ett pressmeddelande.

  Juryns motivering lyder: ”Wästbyggs anbud är övertygande med hög miljöambition och smart-city-koncept i framkant. Konsortiet består av teknikleverantör, arkitekt och byggare som ger klara besked om vad företaget åtar sig att leverera. Anbudet är konkret, trovärdigt och med bredd på hållbarhetsåtgärderna. Kvaliteten på anbudet gör att juryn förordar markanvisning.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x