+
Hans Wallenstam. Foto: Wallenstam.
 • Wallenstam inleder aktieåterköp

  PUBLICERAD 2017-08-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-11 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wallenstam offentliggjorde på torsdagen sin rapport och därmed avslutades bolagets tysta period för denna rapportperiod. I vanlig ordning har Wallenstam således inlett sina aktieåterköp för kvartalet. Enligt ett pressmeddelande från bolaget har man via ABG Sundal Collier på torsdagen köpt 25 000 B-aktier i bolaget till en snittkurs om 83,4211 kronor.

  Wallenstams innehav av egna aktier uppgår nu till 2,75 miljoner och kommer högst sannolikt att öka den närmaste tiden. Totalt antal aktier i bolaget är 330 miljoner och man ha därmed ett väldigt stort handlingsutrymme då stämmans bemyndigande till återköp begränsas till 10 procent av kapitalet.

  Aktieåterköp är ett sätt att kalibrera bolagens kapitalstruktur och ett alternativ till utdelning.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x