+
Alice Bah Kuhnke. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
 • Uppdrag för att minska diskriminering

  PUBLICERAD 2017-08-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-25 15:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Diskrimineringsombudsmannen och Myndigheten för delaktighet har fått i uppdrag att öka kunskapen om diskriminering på arbets- och bostadsmarknaden.

  Totalt får myndigheterna 2,8 miljoner kronor för uppdragen, som går ut på att dels vidta särskilda åtgärder för att motverka diskriminering på arbets- och bostadsmarknaden, dels motverka diskriminering av personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden.

  – Kunskap är en grundförutsättning i arbetet mot den oacceptabla diskriminering som fortfarande drabbar människor i vårt land. Myndigheter och det civila samhället har centrala funktioner i att både samla och sprida den kunskapen, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

  – Under 2016 var funktionsnedsättning den vanligaste diskrimineringsgrunden i de anmälningar som inkom till Diskrimineringsombudsmannen. Vi vet också att utanförskapet och arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning är hög, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

   

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived