+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax justerar finansiella mål

  PUBLICERAD 2017-08-16 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-16 15:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax  justerar bolagets finansiella mål således att man tar bort mål om belåningsgrad, räntetäckningsgrad och nettoskuld/EBITDA från finansiella mål och lägger istället till bolagets finanspolicy. Enligt denna, som har fastställts av styrelsen för 2017, ska belåningsgraden vara 50 procent (tidigare 65 procent), räntetäckningsgraden överstiga tre gånger räntekostnaderna (300 procent) jämfört med tidigare 200 procent, och nettoskulden ska högst vara åtta gånger framåtblickande EBITDA (tidigare 9,5 procent).

  De övriga finansiella målen, att avkastningen på eget kapital minst ska vara 15 procent per år över en femårsperiod och att förvaltningsresultatet per stamaktie av serie A och B ska öka med minst 15 procent per år, kvarstår.

  Det framgår av ett pressmeddelande.

  I en kommentar säger vd David Mindus att bolaget under de senaste åren varit mer konservativt i sin hållning till finansiella risker än vad som återspeglats av de finansiella målen och att man därför bedömer det lämpligt att justera finanspolicyn.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived