+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax får kreditbetyget Ba1

  PUBLICERAD 2017-08-24 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-24 16:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax har fått det publika kreditbetyget Ba1 av kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Betyget är ett snäpp under det lägsta betyget som klassas som ”investment grade”, Baa3, och är därmed ”speculative grade” eller det som lite slarvigt kallas för skräpstatus. Utsikterna för betyget är dock positiva vilket innebär att givet att Sagax framgent uppfyller vissa kriterier som Moody’s sätter så kan betyget höjas till investment grade.

  ”En så kallad Investment Grade-rating beräknas medföra såväl lägre kapitalkostnader som minskad refinansieringsrisk. Att Sagax erhåller ett inledande kreditbetyg om Ba1 med positiva utsikter visar att arbetet med att stärka bolagets kreditprofil gett resultat,” kommenterar Sagax vd David Mindus i ett pressmeddelande.

  Bolaget inledde arbetet mot en investment grade-rating när man beslöt att emittera det nya aktieslaget D-aktier och lösa in preferensaktier. 71 procent av de tidigare utestående preferensaktierna i Sagax har nu lösts in och dessutom har bolaget sett över sina finansiella mål med bland annat ett mål om en sänkt belåningsgrad som resultat.

  Efter att man erhållit kreditbetyget har Sagax gett Nordea och SEB i uppdrag att arrangera möten med obligationsinvesterare då man vill utvärdera förutsättningarna för en emission av icke säkerställda obligationer.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived