+
Foto: Dreamstime.
 • Ny landshövding i Västra Götalands län

  PUBLICERAD 2017-08-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-17 13:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Anders Danielsson tar över efter Lars Bäckström och blir ny landshövding i Västra Götalands län. Han kommer närmast från rollen som generalsekreterare på svenska Röda korset.

  För allmänheten är Danielsson kanske mest känd från sin tid på Migrationsverket, där han var generaldirektör under flyktingkrisen 2015/2016.

  Han är jurist och var under åren 2012 till 2016 generaldirektör för Migrationsverket. Mellan 2007 och 2012 var han generaldirektör för Säkerhetspolisen och han har dessförinnan haft flera chefsbefattningar inom polisen.

  Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Västra Götalands län gäller från och med den 18 september 2017 till och med den 30 november 2020.

  – Jag är glad över att Anders Danielsson tackat ja till uppdraget. Anders är en engagerad och respekterad person som under sina 36 år som statlig tjänsteman visat god ledarskapsförmåga och stor kunnighet inom de frågor han arbetat med. Det är egenskaper som kommer att bli till nytta för Västra Götalands län, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

  – Jag ser som landshövding i Västra Götalands län fram emot att samverka med många viktiga aktörer från kommuner och myndigheter till näringsliv och andra organisationer. Länsstyrelsen har en viktig roll i arbetet med att utveckla ett hållbart samhälle och i det arbetet vill jag bidra med min erfarenhet från olika samhällssektorer och statliga uppdrag, säger Anders Danielsson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x